Frequently Asked Questions

Views
Q: Braces ni boleh rapatkan gigi tak?
A: Tidak. Braces ini hanya sekadar fashion.

Q: Adakah bracket braces ini akan betul-betul ikut posisi gigi kita?
A: Bracket ini adjustable. Jadi anda boleh aturkan mengikut jarak gigi anda.

Q: Confirm ke tak berkarat?
A: Memang tak berkarat tetapi untuk menjaga kesihatan mulut anda, kami syorkan jangka hayat bagi satu braces adalah 3-5 bulan bergantung pada tahap penjagaan anda.

Q: Susah tak pakai braces ni?
A: Mula-mula memang susah sebab kita kena ukur dan potong sedikit demi sedikit dawai braces mengikut keselesaan pada mulut masing-masing. Apabila gusi sudah memberi ruang kepada dawai untuk diselit, ia amat mudah untuk dipakai :) boleh refer pada HOW TO USE . Namun, kepada mereka yang bergigi rapat, tidak digalakkan membeli kerana dikhuatiri tiada ruang untuk diselit dawai braces tersebut. Juga diingatkan kepada mereka yang mempunyai gusi sensitif, turut tidak digalakkan membeli kerana takut berlaku pendarahan serta akan menyusahkan anda untuk menyelit dawai braces itu.

Q: Berapa lama masa penghantaran?
A: Pre-order mengambil masa dalam 2 minggu . More about this ask via WhatsApp@0178174610

Q: Boleh pakai ketika makan?
A: Kami selalu syorkan kepada customer untuk membuka braces sebelum makan. Ini kerana braces akan mudah bergoyang ketika kita mengunyah makanan. Ia akan menganggu anda dan untuk terhindar daripada tercekik.

Q: Adakah kita perlukan gam untuk memakai braces ini?
A: Tidak. Tooth silk (kami menggunakan tooth silk sebenar yang digunakan oleh dentist) ini mudah di lentur, dan cuma selitkan pada bahagian gigi sahaja seperti retainer.

Q: Boleh bayar deposit dahulu?
A: Kami memerlukan full payment untuk proceed order anda. Dan diingatkan, kami tidak melakukan sebarang penipuan. Boleh refer pada feedbacks customer yang telah menerima order daripada kami okay?


No comments:

Post a Comment

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial